Te asteptam la noi la sediu!

Montaj gard placi beton – Ghid practic

FORTLINE - GARDURI BETON

Montaj gard beton - ghid practic

In cazul in care ati ales unul dintre modele noastre de garduri din beton, trebuie sa va spunem ca va asiguram transportul la locatie. Livram toate componentele - placi de gard, stalpi beton, coame gard si protectia stalpilor.

Dincolo de faptul ca asiguram si montajul cu echipe profesioniste (ale noastre sau ale colaboratorilor nostri) sa presupunem ca doriti sa va instalati singuri gardul.

Va oferim un ghid practic in care detaliem toti pasii care trebuiesc facuti in construirea unui gard din beton, de la alegerea placilor pana la montarea acestora.

Montaj gard placi beton

Care sunt elementele care intra in compozitia unui gard din beton?

Un gard de beton este construit cu ajutorul următoarelor componente:

plăci de beton

stâlpi care mărginesc și țin plăcile de beton pe verticală

adeziv între plăci și stâlpi

Optional: temelie de beton, amplasată sub plăci (la achizitia unui gard de 1.5 metri, daca doriti sa ajunga la 1.75 m, recomandam montarea pe fundatie)

armătură pentru fundația de beton

1

Alege modelul de gard care îți place

Gardul din beton reprezinta un element care, pe langa utilitatea in delimitarea curtii dumneavoastra, infrumuseteaza aspectul locuintei. Puteti alege un model de gard care sa scoata in evidenta casa, si atunci alegem modelele de garduri cu inaltimea de 1.5 m sau puteti merge pe modelele de gard de 2 metri care confera maxim de securitate si dau un aer impunator proprietatii.

Gard beton model PIATRA MICA Cod 4OMP poza mare Copy
Gard beton PIATRA MICA – 200 cm inaltime – Cod Piatra-mica4OP – cu placa ornamentala

Gard beton model PIATRA MICA Cod 4DMP poza mare Copy
Gard beton PIATRA MICA – 200 cm inaltime – Cod Piatra-mica4DP

Gard beton model PIATRA MICA Cod 3DMP poza mare Copy
Gard beton PIATRA MICA – 150 cm inaltime – Cod Piatra.mica3DP – fara coama

Gard beton model PIATRA MICA Cod 3OMP poza mare Copy
Gard beton PIATRA MICA – 150 cm inaltime – Cod Piatra-mica3OP

2

Trasează linia construcției

Primul pas in montarea unui gard de beton este sa trasezi linia pe care aceasta va fi instalat. Practic, se leaga o sfoara de stalpul portii si se merge in linia dorita pana la coltul gardului pentru a realiza un gard perfect drept. Se traseaza linia constructiei gardului perfect aliniata cu sfoara intinsa.

3

Stabilește nivelul gardului

Nivelul gardului se stabileste cu ajutorul unui furtun de nivel sau cu o nivela laser.

In cazul in care gardul are fundatie, este foarte important sa stabilim de la bun inceput nivelul pentru ca, in functie de el, fundatia se pozitioneaza mai sus sau mai jos - terenul fiind deseori cu denivelari sau in panta.


Nivelul gardului se poate marca cu ajutorul unor sipci din lemn pe care trasam cu markerul nivelul indicat de aparatul de masura

4

Adancime de ingropare stalpi gard beton

Stalpul de gard este unul din cele mai importante elemente ale gardului. Are atat rol estetic cat si rol de sustinere. Este format din 2 parti: una plina - care se fixeaza in pamant si (daca este cazul) fundatie si partea supraterana care este prefazuta cu canale sapate in care intra marginile placilor de beton.

5

Saparea gropilor pentru stalpi

Dimensiunile gropii pe orizontală sunt în medie de 40×40 centimetri. Adâncimea gropii este la latitudinea ta, în funcție de cât de înalt îți dorești să ai stâlpul.

Atentie totusi: pentru a avea stabilitate in stalp, acesta trebuie sa fie ingropat minim 40 centimetri in pamant!

6

Fixarea stalpilor

Pentru a fixa stâlpul în groapă ai nevoie de patru pietre, mari cam cât un pumn strâns. Pune aceste pietre în cruce în jurul stâlpului, în poziția dorită.

7

Distanta dintre stalpi -202 cm

Datorita faptului ca o placa de gard din beton are dimensiunea de 200 cm, stalpii de gard trebuiesc ingropati la o distanta de 202 cm - cei doi centrimetri reprezentand o toleranta de montare.

Ca sa obții această distanță, folosește două scânduri de 202 cm lungime pe post de distanțatoare. Pune o scândură în partea de jos a canalului pentru plăci și pe cealaltă în partea de sus. Apoi, adu celălalt stâlp și pune-l în pământ, acolo unde scândurile se potrivesc cu canalul lui. După ce găsești poziția corectă, fixează stâlpul în pământ cu pietre.

8

Cimentarea stalpilor de gard

Dupa ce ati montat si fixat stalpii pe pozitia dorita, conform masuratorilor, se toarna beton pentru ca acestia sa fie fixati definitiv.

9

Realizarea fundatiei

Sanțul pentru fundație

In cazul in care gardul va fi montat pe fundatie, trebuie sapat un sant intre fiecare 2 stalpi pentru turnarea acesteia. Adâncimea recomandata pentru aceste șanțuri poate să fie de 20 cm, iar lățimea minimă este de 25 cm.

Cofrarea fundatiei

Folosește scânduri de lemn pentru a da contur fundației, de la nivelul solului, până în punctul unde încep canalele pentru plăci. Este recomandat ca fundația să aibă măcar 15 cm deasupra pământului și 25 cm lățime.

Armarea fundatiei

După ce ati realizat cofrajul se pune în șanț și în cofraj armatură, care va da trăinicie fundației.

Betonarea

Verificati dacă ati respectat TOTI parametrii de până acum, apoi turnati betonul, având grijă să nu se deplaseze nimic din angrenajul fixat.

Acordati minim 2 zile timp betonului să se usuce (pe perioada anotimpurilor reci, aceasta durata poate creste)

Contacteaza specialistii nostri pentru a te informa ce tip de beton este necesar pentru fundatiile de gard.

10

Instalare placi de beton

Placile sunt fixate cu adeziv in canalul stalpilor de gard, nu pe temelie. Adezivul recomandat de specialistii nostri este Ceresit CM11 de culoarea betonului.

11

Montarea gardului pe teren in panta

Daca terenul dumneavoastra este in panta, strategia de montare este un pic diferita. In primul rand, stalpii trebuiesc mai lungi decat in mod normal. Pentru mai multe informatii contacteaza specialistii nostri. Consultanta este gratuita!