Te asteptam la noi la sediu!
-
TELEFON +40 721 918 185
-
TELEFON 0721 543 091
-
CONTACT contact@garduribeton.ro
-
TELEFON +40 721 918 185
-
TELEFON 0721 543 091
-
CONTACT contact@garduribeton.ro
Montaj gard placi beton – Ghid practic
FORTLINE - GARDURI BETON
Montaj gard beton - ghid practic
In cazul in care ati ales unul dintre modele noastre de garduri din beton, trebuie sa va spunem ca va asiguram transportul la locatie. Livram toate componentele - placi de gard, stalpi beton, coame gard si protectia stalpilor.
Dincolo de faptul ca asiguram si montajul cu echipe profesioniste (ale noastre sau ale colaboratorilor nostri) sa presupunem ca doriti sa va instalati singuri gardul.
Va oferim un ghid practic in care detaliem toti pasii care trebuiesc facuti in construirea unui gard din beton, de la alegerea placilor pana la montarea acestora.
Care sunt elementele care intra in compozitia unui gard din beton?
Un gard de beton este construit cu ajutorul următoarelor componente:
1
Alege modelul de gard care îți place
Gardul din beton reprezinta un element care, pe langa utilitatea in delimitarea curtii dumneavoastra, infrumuseteaza aspectul locuintei. Puteti alege un model de gard care sa scoata in evidenta casa, si atunci alegem modelele de garduri cu inaltimea de 1.5 m sau puteti merge pe modelele de gard de 2 metri care confera maxim de securitate si dau un aer impunator proprietatii.
2
Trasează linia construcției
Primul pas in montarea unui gard de beton este sa trasezi linia pe care aceasta va fi instalat. Practic, se leaga o sfoara de stalpul portii si se merge in linia dorita pana la coltul gardului pentru a realiza un gard perfect drept. Se traseaza linia constructiei gardului perfect aliniata cu sfoara intinsa.
3
Stabilește nivelul gardului
Nivelul gardului se stabileste cu ajutorul unui furtun de nivel sau cu o nivela laser.
In cazul in care gardul are fundatie, este foarte important sa stabilim de la bun inceput nivelul pentru ca, in functie de el, fundatia se pozitioneaza mai sus sau mai jos - terenul fiind deseori cu denivelari sau in panta.
Nivelul gardului se poate marca cu ajutorul unor sipci din lemn pe care trasam cu markerul nivelul indicat de aparatul de masura
4
Adancime de ingropare stalpi gard beton
Stalpul de gard este unul din cele mai importante elemente ale gardului. Are atat rol estetic cat si rol de sustinere. Este format din 2 parti: una plina - care se fixeaza in pamant si (daca este cazul) fundatie si partea supraterana care este prefazuta cu canale sapate in care intra marginile placilor de beton.
5
Saparea gropilor pentru stalpi
Dimensiunile gropii pe orizontală sunt în medie de 40×40 centimetri. Adâncimea gropii este la latitudinea ta, în funcție de cât de înalt îți dorești să ai stâlpul.
Atentie totusi: pentru a avea stabilitate in stalp, acesta trebuie sa fie ingropat minim 40 centimetri in pamant!
6
Fixarea stalpilor
Pentru a fixa stâlpul în groapă ai nevoie de patru pietre, mari cam cât un pumn strâns. Pune aceste pietre în cruce în jurul stâlpului, în poziția dorită.
7
Distanta dintre stalpi -202 cm
Datorita faptului ca o placa de gard din beton are dimensiunea de 200 cm, stalpii de gard trebuiesc ingropati la o distanta de 202 cm - cei doi centrimetri reprezentand o toleranta de montare.
Ca sa obții această distanță, folosește două scânduri de 202 cm lungime pe post de distanțatoare. Pune o scândură în partea de jos a canalului pentru plăci și pe cealaltă în partea de sus. Apoi, adu celălalt stâlp și pune-l în pământ, acolo unde scândurile se potrivesc cu canalul lui. După ce găsești poziția corectă, fixează stâlpul în pământ cu pietre.
8
Cimentarea stalpilor de gard
Dupa ce ati montat si fixat stalpii pe pozitia dorita, conform masuratorilor, se toarna beton pentru ca acestia sa fie fixati definitiv.
9
Realizarea fundatiei
Sanțul pentru fundație
In cazul in care gardul va fi montat pe fundatie, trebuie sapat un sant intre fiecare 2 stalpi pentru turnarea acesteia. Adâncimea recomandata pentru aceste șanțuri poate să fie de 20 cm, iar lățimea minimă este de 25 cm.
Cofrarea fundatiei
Folosește scânduri de lemn pentru a da contur fundației, de la nivelul solului, până în punctul unde încep canalele pentru plăci. Este recomandat ca fundația să aibă măcar 15 cm deasupra pământului și 25 cm lățime.
Armarea fundatiei
După ce ati realizat cofrajul se pune în șanț și în cofraj armatură, care va da trăinicie fundației.
Betonarea
Verificati dacă ati respectat TOTI parametrii de până acum, apoi turnati betonul, având grijă să nu se deplaseze nimic din angrenajul fixat.
Acordati minim 2 zile timp betonului să se usuce (pe perioada anotimpurilor reci, aceasta durata poate creste)
Contacteaza specialistii nostri pentru a te informa ce tip de beton este necesar pentru fundatiile de gard.
10
Instalare placi de beton
Placile sunt fixate cu adeziv in canalul stalpilor de gard, nu pe temelie. Adezivul recomandat de specialistii nostri este Ceresit CM11 de culoarea betonului.
11
Montarea gardului pe teren in panta
Daca terenul dumneavoastra este in panta, strategia de montare este un pic diferita. In primul rand, stalpii trebuiesc mai lungi decat in mod normal. Pentru mai multe informatii contacteaza specialistii nostri. Consultanta este gratuita!